Engleză

Ioana MOHOR-IVAN este profesor universitar în cadrul Departamentului de engleză, Facultatea de Litere, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, România. I-a fost conferit titlul de doctor in filologie, specializarea literatura engleză și americană de către Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași (titlul tezei de doctorat: Reprezentări dramaturgice ale identității irlandeze și teatrul lui Brian Friel.) De asemenea, a obținut certificatul postuniversitar în Studii Culturale Britanice (Universitatea din Warwick, Marea Britanie) și a beneficiat de stagii de pregătire la Universitatea Queen’s și Institutul de Studii irlandeze, ambele din Belfast, Irlanda de Nord.

Discipline predate: Literatură engleză (secolele XVII si XVIII), Literatură irlandeză și Teatru modern britanic (la nivel licență) și Mit, literatura si rescrieri filmice si Goticul: de la roman la film (la nivel master).

Domenii de cercetare: studiile culturale, problematica identitară, imagologia, studiile de teatru și de film, publicând numeroase cărți și articole în aceste domenii.

Curriculum Vitae
Listă de lucrări