Literatură, lingvistică şi jurnalism

Oana Magdalena CENAC este conferențiar universitar doctor  în cadrul Departmentului de literatură, lingvistică și jurnalism, Facultatea de Litere, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.  Titlul de doctor în domeniul Filogie i-a fost conferit de Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, în anul 2011. Titlul tezei de doctorat – Problema circumstanțialului în limbile română și engleză – coordonator profesor universitar doctor Constantin Frâncu.

Discipline predate: Lingvistică generală, Limba română contemporană. Lexicologie, Limba și literature română contemporană. Sintaxă (în cadrul programelor de studii de licență), Identitate, interculturalitate și multiculturalism în literatura română și europeană, respectiv Literatură română și dialog pluri-identitar - paradigme culturale contemporane (Chișinău): Limba română actuală din perspectiva interferențelor culturale, Orientări actuale în studiile literare, Canon literar și canon didactic (în cadrul programelor de studii de masterat).

Domenii de cercetare și de expertiză: limba română contemporană, lingvistică generală, interferențe lingvistice și culturale, stilistică.

Curriculum Vitae
Listă de lucrări