Domeniul Filologie

Mihaela RUSU este lector universitar în cadrul Departamentului de Literatură, Lingvistică și Jurnalism. Titlul de doctor în Filologie, specializarea Literatura română, i-a fost conferit de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în anul 2018.

Discipline predate:  Personajul mediatic, Literatura română interbelică: proza și dramaturgia, Didactica textului literar și nonliterar în context multicultural, Geografia literară - călătorie, migrație, exil, diasporă

Domenii de cercetare: literatura română, studii culturale, didactica specialității, dinamica discursului jurnalistic.

Ana-Maria MOGA este asistent universitar doctorand în cadrul Departamentului de Engleză și urmează studiile de doctorat în domeniul filologie, specializarea Literatură engleză și americană, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Discipline predate: seminare în cadrul programelor de studii de licență (Limba engleză pentru domenii nefilologice, Practica limbii și literaturii engleze)

Domenii de cercetare: studii literare, studii shakespeariene

Marius ȚUCA este lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Literatură, Lingvistică și Jurnalism. Titlul de Doctor in Filologie i-a fost conferit de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în anul 2012.

Discipline predate: cursuri (și seminare) în cadrul programelor de studii de licență: Comunicare de criză, Genurile presei.

Domenii de cercetare: jurnalism, relații publice, comunicare.

Petrica PAȚILEA este lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Literatură, lingvistică și jurnalism. Titlul de Doctor în Filologie i-a fost conferit de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în anul 2013.

Discipline predate: Etică și deontologie jurnalistică, Introducere în sistemul mass-media, Genurile presei,  Administrație publică și mass-media, Relații publice, Relații internaționale.

Domenii de cercetare: deontologia media; social media; hibridizarea genurilor jurnalistice; dinamica relațiilor publice în mediul global.

Lidia Mihaela NECULA este lector universitar doctor în cadrul Departamentului de engleză. Titlul de Doctor în Filologie, specializarea literatură engleză, i-a fost conferit de Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, în anul 2010.

Discipline predate: cursuri, seminare şi cursuri practice în cadrul programelor de studii de licenţă: Literatură engleză (secolul XIX), Nuvela modernă şi postmodernă. Grile de lectură critică; Forme artistice şi prelucrări literare şi în cadrul programelor de studii de master: Spaţii culturale britanice.  

Domenii de cercetare: studii literare, studii culturale, studii de film din perspectiva alterităţii, metodica predării limbii engleze.