Știri și evenimente

ȘCOALA DE VARĂ

 Comunicare pe rețelele sociale

 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Litere anunță începerea înscrierilor pentru Școala de Vară COMUNICARE PE REȚELELE DE SOCIALE. Este vorba despre un program de studii de vară dedicat studenților și liceenilor, ce se va desfășura în perioada 17-27 iulie 2023. Cursurile vor avea o tematică foarte actuală și, în același timp, foarte îndrăgită de tineri, comunicarea în Social Media. Cursurile vor fi gratuite și vor fi disponibile pentru un număr de 30 de liceeni din Galați, care se vor alătura celor 10 studenți voluntari ai Facultății de Litere, specializarea Jurnalism.

Cursurile Școlii de Vară se vor desfășura la sediul Facultății de Litere și vor fi susținute de lectori specializați în comunicarea de masă. Programul zilnic este de 4 ore de curs, în intervalul 10:00 – 15:00, cu o pauză de masă și relaxare activă între 12:00 și 13:00.

Important: mesele sunt asigurate gratuit cursanților, la cantina din Campusul Științei.

Fiecare zi va avea o tematică specială care se încadrează în tematica generală a comunicării pe rețelele sociale. Dintre cursurile și atelierele programate enumerăm:

 Atelier de scriere eficientă (clear writing). Cum scriem pe online

  • Povestea vizuală. Comunicare prin imagine
  • Cum ne informăm din SM. Fake-news, minciună și manipulare
  • Reguli noi de comunicare în online. Poveștile hibride
  • Atelier de scriere creativă
  • Comunicare de masă prin inteligență emoțională
  • Jocuri de comunicare, creativitate și stimularea imaginației

De asemenea, cursanții vor avea posibilitatea să participe la o sesiune completă de teste care să determine cele mai bune alegeri în ce privește viața profesională. Testele, atât individuale, cât și de grup, vor fi efectuate de specialiștii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră     din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Cei interesați trebuie să fie liceeni sau proaspăt absolvenți de liceu și să își dorească să afle mai multe despre comunicarea pe rețelele de socializare. Înscrierile au loc până pe data de 14 iulie 2023. Pentru înscriere, cei interesați trebuie să trimită un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. prin care să își anunțe intenția de participare la Școala de Vară.

Mesajul trebuie să conțină numele și prenumele, liceul la care învață elevul (sau pe care l-a absolvit în cazul celor care au încheiat clasa a XII-a), precum și un scurt text (10 rânduri) în care să explice motivația pentru participarea la Școala de Vară. Textul va fi criteriu de selecție în cazul în care există mai multe cereri decât numărul de locuri disponibile.

Informații suplimentare, la telefon / WhatsApp 0740.422.783 (lector dr. Marius Țuca)