Știri și evenimente

În perioada 23-24 martie, Centrul de cercetare „Teoria și practica discursului” și Departamentul de limba și literatura franceză organizează Colocviul internațional „Le fait alimentaire en langue et littérature. Représentations discursives, enjeux identitaires et construction sociale”, care propune un cadru de reflecție cu privire la alimentație, un domeniu de interes din punct de vedere atît ideologic cît și practic, și care se manifestă în plan economic, publicitar, politic, etic, identitar, social. Mai mult de 30 de participanți provenind din instituții din Europa, America de Nord, Africa și Asia vor prezenta lucrări care vizează reflectări ale domeniului alimentației în limbă si literatură. Colocviul se va derula în mod hibrid, iar lucrările selectate în urma evaluării de către comitetul științific vor fi publicate în revista Mélanges francophones (www.melanges-fr.ugal.ro), indexată ERIH PLUS.

Mai multe detalii despre programul colocviului sunt disponibile la adresa: https://www.litere.ugal.ro/images/2023/ProgrammeColloqueFaitAlimentaireMArs2023Galati.pdf